Ongedierte

Muizen, mieren, zilvervisjes, wespen, ratten en zelfs kakkerlakken: allemaal beestjes die je liever niet in huis hebt. Als huurder ben je zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte.

Veel gevraagd over Ongedierte

Bij welk ongedierte helpt Woonconcept mij?

Algemeen

Het meeste ongedierte moet je zelf bestrijden. Wij komen hiervoor niet langs. Als het ongedierte blijft, neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor jezelf.

De ongedierte in dit lijstje mag je niet zelf bestrijden:

 • Ratten
  Neem als je last hebt van ratten zo snel mogelijk contact op met een professionele ongediertebestrijder of je gemeente voor hulp.

 • Houtwormen of boktorren
  Neem als je houtwormen of boktorren in huis hebt contact op via het reparatieformulier. Wij komen dan zo snel mogelijk langs voor een inspectie. Wij schakelen als het nodig is de bestrijdingsdienst voor je in.

 • Steenmarters
  De steenmarter is een beschermde diersoort. Je mag ze niet vangen of doden. Je kan de steenmarter wel laten wegjagen. Neem hiervoor contact op met de ongediertebestrijder. Woonconcept kan de steenmarter niet voor je wegjagen.

Hoe kan ik ongedierte voorkomen?

Algemeen

Door deze tips te volgen voorkom je ongedierte:

 • Laat geen afval buiten staan op bijvoorbeeld je balkon of in het trappenhuis;
 • Gooi geen etensresten over het balkon;
 • Bewaar eten in afgesloten zakjes of bakjes;
 • Laat geen kruimels op je aanrecht liggen;
 • Lucht regelmatig je huis met frisse lucht.

Wat doe ik aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Algemeen

Zit er ongedierte in de algemene ruimte van je woongebouw? Neem hierover contact met ons op via het contactformulier. Wij kijken dan of en hoe we het probleem kunnen verhelpen.

Welk ongedierte moet ik zelf bestrijden?

Algemeen

Het meeste ongedierte moet je zelf bestrijden. Wij komen hiervoor niet langs. Als het ongedierte blijft, neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor jezelf.

Voorbeelden van ongedierte die je zelf moet bestrijden:

 1. muizen
 2. zilvervisjes
 3. wespen
 4. vlooien
 5. mieren
 6. fruitvliegjes

Wat doe ik aan schade aan mijn woning door ongedierte?

Algemeen

Heeft het ongedierte de woning beschadigd? Zorg eerst dat het ongedierte is bestreden. Neem daarna contact met ons op via het reparatieformulier

Wij helpen ook om je woning tegen ongedierte zoals wespen en steenmarters te beschermen. Zorg ook hiervoor dat het ongedierte eerst is bestreden. Wij kunnen vervolgens de gaten en/of kieren waardoor ze naar binnen komen dichtmaken. Neem contact op via het reparatieformulier.