Schutting, heg of hek

Een schutting, heg of hek geeft de grens aan tussen jouw woning of tuin en die van je buren. Dit noemen we ook wel een erfafscheiding. Wil je een erfafscheiding plaatsen of veranderen? Stem dat dan van te voren goed af met je buren.

Veel gevraagd over Schutting, heg of hek

Mag ik een nieuwe schutting, heg of hek plaatsen?

Algemeen

Je mag een nieuwe schutting, heg of hek plaatsen. Wanneer deze precies op de erfgrens staat ben je samen met je buren hiervoor verantwoordelijk. Staat de schutting op je eigen grond? Dan is het altijd goed om je buren hierover te infomeren

Mag ik een schutting, heg of hek weghalen?

Algemeen

Soms mag je een schuting, heg of hek weghalen. Neem hierover contact met ons op via het contactformulier. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Wie onderhoud mijn schutting, heg of hek?

Algemeen

Je onderhoudt zelf je schutting, heg of hek.

Ik wil een nieuwe schutting, heg of hek plaatsen, maar mijn buren zijn het hier niet mee eens. Wat kan ik doen?

Algemeen

Je kunt in gesprek gaan met de buren om te bekijken of je tot een gezamenlijk besluit kunt komen voor een erfafscheiding. Lukt dit niet dan kun je het beste de schutting plaatsen op je eigen grond. De schutting is en blijft dan ook volledig je eigendom. Zet je schutting op eigen grond? Zorg er dan voor dat deze goed bereikbaar is voor onderhoud.

Hoe weet ik waar de erfafscheiding tussen mijn tuin en die van mijn buren loopt?

Algemeen

De scheiding tussen je woning en de woning van de buren is ook de erfafscheiding. Neem contact met ons op via het contactformulier als het niet duidelijk is.

Hoe hoog mag een schutting, hek of heg zijn?

Algemeen

Een schutting, heg of hek naast en achter je woning mag maximaal 2 meter hoog zijn. Vóór het huis is de maximale hoogte 1 meter.