Vermoedens van woonfraude

Het huis is al maanden onbewoond. Busjes met goederen rijden af en aan en er lijkt niemand te wonen. De buren die je kent, zie je niet meer; er zijn alleen maar andere mensen. Dit lijkt allemaal op woonfraude.

Veel gevraagd over Vermoedens van woonfraude

Wat is woonfraude?

Algemeen

Wij verhuren huizen zodat huurders daar zelf in kunnen wonen. Er mogen dus geen andere mensen in wonen, ook niet tijdelijk (tenzij hiervoor door ons toestemming is gegeven). De woning mag ook niet als bedrijf worden gebruikt. Ook is het niet de bedoeling om er niet te wonen en het leeg te laten staan. Ook als de huur netjes wordt betaald. Dit geldt ook voor overbewoning en valt allemaal onder woonfraude en dat is illegaal.

Hoe meld ik woonfraude?

Algemeen

Denk je dat er woonfraude plaatsvindt bij een woning van Woonconcept? Laat dat dan aan ons weten. Dat kan via het woonfraudeformulier of door te bellen met 088 - 61 62 000. Je mag woonfraude anoniem melden. Geef je jouw gegevens toch door? Wij houden het altijd vertrouwelijk.

Hoe herken ik woonfraude?

Algemeen

Zo herken je woonfraude:

  • De brievenbus wordt niet tot nauwelijks geleegd.
  • Het lijkt alsof er niemand in het huis woont. Er zijn geen geluiden en geen beweging in en rondom het huis. Je ziet bijvoorbeeld nooit de fiets of auto van de huurder(s) staan, en er brandt nooit licht in huis.
  • Er zijn juist steeds en vaak andere mensen in het huis.
  • De gordijnen zitten altijd dicht of de ramen zijn afgeplakt.
  • Je hebt de huurder(s) al lang niet gezien.